Feestelijke opening Outdoor Fitness Park Creil

20-10-2017

Op zaterdag 14 oktober werd in Creil het Outdoor Fitness Park op feestelijke wijze geopend. Een heugelijk feit voor de inwoners van Creil, maar ook voor Leader Flevoland, aangezien het als eerste project uit het huidige Leader programma het hele traject van idee tot subsidie tot realisatie heeft doorlopen. Het park ligt naast de sporthal aan de Toernooilaan in Creil, en bestaat uit 10 fitness toestellen. De opening werd verricht door wethouder Suelmann. Ook LAG voorzitter Gert Jan van Tilburg was aanwezig. Hij feliciteerde Tineke Bijdevaate van de werkgroep met het behaalde resultaat en het getoonde doorzettingsvermogen bij een ietwat stroeve start van Leader Flevoland 2015-2022.

De Leader subsidie die aan Outdoor Fitness Creil is toegekend is €35.210,15. Hiervan wordt de helft vanuit de EU gefinancierd. De andere helft komt van de gemeente Noordoostpolder, welke ook een deel voorfinanciering mogelijk heeft gemaakt. Daarnaast zijn er nog diverse andere fondsen die een bijdrage hebben geleverd.

Als u ook een goed idee heeft voor een betere leefbaarheid van uw omgeving neem dan contact op met de Leader contactpersoon van uw gemeente.