leaderflevoland.nl - Belevenissenbos Lelystad.jpg

Goedgekeurde projecten

Hieronder volgen de projecten die reeds zijn goedgekeurd:

Green Experience

Espel - De Green Experience is een combinatie tussen een avontuurlijke speeltuin en een buurtmoestuin. Hierdoor wordt het een ontmoetingsplek voor jong en oud welke bijdraagt aan het onderlinge contact van de bewoners om zo de leefbaarheid en sociale cohesie in het dorp te vergroten.

Outdoor Fitness Creil

Creil - Outdoor Fitness Creil bestaat uit 10 fitness toestellen die vlakbij de sportvelden in Creil zijn geplaatst. Er worden gratis trainingsbijeenkomsten georganiseerd en men kan via een informatiebord en app informatie over gebruik opdoen. Het project draagt bij aan meer bewegen in de buitenlucht, maar ook worden jong en oud bij elkaar gebracht.

Slot Roggebot

Dronten - Door Landgoed Roggebotstaete wordt Slot Roggebot gerealiseerd. Dit gebouw wordt geheel opgebouwd uit natuurlijke materialen. De bouw is een doel op zich is, aangezien er via workshops ‘duurzaam bouwen’ veel ruimte is voor kennisontwikkeling. Slot Roggebot zal worden gebruikt als ontvangstruimte en ontmoetingsplaats. Hiermee wordt het mogelijk om het al huidige aanbod aan activiteiten zoals (natuur)excursies, educatie over eetbare natuur, reintegratie trajecten, verwerking van streekproducten, natuurbeleving en kleinschalige natuurfestivals te vergroten. 

Mountainbikeroutenetwerk Zuid West Flevoland

Almere – In het groene buitengebied van Almere wordt een mountainbikeroutenetwerk ontwikkeld. Centrale punten worden het Stadslandgoed de Kemphaan en de voormalige vuilstort Braambergen. Door twee reeds bestaande mountainbikeparkoersen aan elkaar te koppelen en de totale route te renoveren ontstaat een kwalitatief hoogstaand mountainbikeroutenetwerk van ruim 60 km dat uniek is in Provincie Flevoland. 

Flevowand

Biddinghuizen – De Flevowand is een geborduurd doek dat op unieke wijze de geschiedenis van Flevoland in beeld brengt. Veertien jaar lang hebben 50 mensen aan het doek gewerkt. Op donderdag 14 juni 2018 is het zover: exact 100 jaar nadat de Zuiderzeewet in werking is getreden, wordt in Biddinghuizen de laatste steek gezet en is de Flevowand afgerond. Het doek is dan 60 meter lang. Het zal worden overgebracht naar een speciaal hiervoor ontwikkelde geconditioneerde vitrine in Batavialand in Lelystad. Vanaf zaterdag 16 juni 2018 is de Flevowand permanent te zien bij Batavialand in Lelystad. Het project krijgt Leader subsidie voor de aanschaf van de vitrine en voor de organisatie rondom de expositie.

Digitale Dorpspleinen

Noordoostpolder – In een aantal dorpen in de Noordoostpolder bestaat de wens om een Digitaal Dorpsplein te ontwikkelen.  Dit is een portal die alle activiteiten in het dorp met elkaar verbindt. Diverse woon-, zorg- en welzijnsorganisaties uit het gebied zullen worden aangehaakt. Naar verwachting vergroot dit initiatief de leefbaarheid in het dorp en vergroot het de zelfredzaamheid van ouderen. Luttelgeest en Kraggenburg zullen als eerste een Digitaal Dorpsplein gaan bouwen. Als alles werkt zoals het bedoeld is wordt het uitgerold naar Tollebeek, Creil, Ens en Marknesse.